Tema 87 : El Càntic dels Càntics .(Selecció lliure ).

Comentario de texto :

1.Lectura atenta .

2.On es troba publicat el Càntic dels Càntics ?

3.Qui és l´autor del poema? Quan va ser publicat ?

4. Quin tema tracta el poema? Raona la resposta .

5.Comenta les quatre estrofes, una a una.

6.Conclusions  i valoració personal .

7. Què has aprés ?

2. En la biblia , Càntic els Càntics 8 6-7 .

3.

”La introducción a este libro señala a Salomón como autor del libro, y así lo han considerado tradicionalmente las religiones judía y cristiana. Sin embargo, esta atribución supone que la obra debió componerse en el siglo X a.C., lo cual se considera inverosímil, pues, como señala el arqueólogo Israel Finkelstein, los cinco primeros libros de La Biblia no se compusieron hasta el siglo VII a.C.

La atribución a Salomón es, pues, ficticia, pues la cultura hebreo-bíblica no surge hasta el cautiverio hebreo en Babilonia. Elhebreo empleado en el texto es, además, obviamente tardío y contiene algunos arameísmos e incluso influencias del griego, lo que sugiere que cuando se compuso ya estaba escrita la Septuaginta. Por todos esos motivos filológicos y por la simbología de la obra Ricciotti sitúa la redacción en el siglo IV a.C.”

http://es.wikipedia.org/wiki/Cantar_de_los_Cantares

4.El tema tracta d’un home que li diu a la seua estimada  el bonic que esta el dia quan les plantes florecen,els pardals canten , els arbres  donen fruites i es dirigix a ella com bonica meua i tot des d’un punt d’eroticisme . la dona li contesta de forma apassionada amb frases que reflectixen el seu amor .

5.                                                               1ª Estrofa ( Del home a la dona ) :

El mal temps ja ha passat, l’hivern. Ara és temps de penjar les fruites i alimentar-se. Ahora la felicitat ha llegat  junt amb la calor,  i l’amor es fa mes apassionat.

2ª Estrofa

La ironia predomina esta estrofa amb comparacions . La manera tan eròtica d’utilitzar-la fa vello el vers , fa vella a la dona .El seu melic és una guerra redona, ella és la pau, ella és la terra i ella és la fertilitat de tots els camps .

3ª Estrofa ( de la dona a l ´home)

Ella vol el l’ame amb totes les seues forces, que la protegeix  i la cuide. Que siga apassionat i afectuós.

4ª Estrofa

Ella vol que siga de la família , vol besar-li i donar-li de menjar . Vol oferir-li tot el que ella té i disfrutar del . Besar-se enmig del carrer sense que ningú mire malament .

6. Ma conclusió :

L’amor és cosa de dos i ells si estan enamorats els dos, cada un es desitja amb mes forces que l’altre. L’home per naturalesa la primera cosa que li importa és poder treballar i ser responsable en el seu treball i d´aspres  amar-la. La dona esta acostumada  que el treball sempre és el primer i la dona espera a casa obsessa d’esperar-li . Els dos mostren l’amor que estan desitjant complir per a poder demostrar-se tot el que es volen per mitjà del sexe. Clarisimamente és un poema de la bíblia i també en ella hi ha el desig i l’avarícia pel plaer.

7. he aprés que som moltes els hòmes i dones que amem i som feliços d’això , i que els hòmes també poden ser romàntics i apassionats i no tots són orgullosos i virils com els bous. Que en la vida és impossible evitar la temptació i ací esta la mostra en la bíblia que també hi ha amor i passió.

Anuncios
Publicado en als

Un pensamiento en “Tema 87 : El Càntic dels Càntics .(Selecció lliure ).

 1. Hola Nadia.
  El contingut és acceptable, però comets moltíssimes faltes d’ortografia …
  Ja som a la fi del curs … no acabaràs sabent utilitzar correctament el valencià estàndard. Hem fracassat els professors, en esta assignatura i durant quatre anys. Les conseqüències són per a tu.
  Sols et desitge sort i voluntad per aprendre. Sense interés no es pot anar enlloc.
  L’ortografia és una norma per entendre’ns les persones quan escrivim. Un ús correcte de la lllengua és una senyal de la nostra formació.De la nostra bona o dolenta formació.
  Bé, disposes de tot el temps del món per aprendre: la lectura és una gran porta al saber, al ser i a l’estar.
  Bon estiu! I amb tota la meua estimació.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s